Hvad betyder det, og hvordan påvirker det os at arbejde med traumatiserede medvirkende? Det er nogle af de emner, som vil blive vendt, når Filminstituttet og Danske Filminstruktører inviterer dokumentarbranchen til seminar om metoder til selvbeskyttelse.
Arrangementet foregår d. 31. maj kl. 15.30-17.30 i
Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.
Arbejdet med at filme svært belastede eller traumatiserede mennesker over lang tid kan betyde, at mange dokumentarister selv oplever at blive påvirkede i en sådan grad, at det giver rifter i helbredet. Fænomenet kaldes sekundær traumatisering.
Vi har inviteret psykolog og psykoterapeut Dr. Mirjam Klann Thullesen til at forklare, hvordan traumatiserende oplevelser påvirker mennesker, og om risikoen for, at man som dokumentarist, selv belastes af de medvirkendes traumer. Seminaret vil også fokusere på, hvilke redskaber man kan anvende før, under og efter optagelser til at håndtere en påvirkning, der ifølge Mirjam, er uundgåelig.
Mirjam er uddannet i Storbritannien og har over de sidste to årtier specialiseret sig i arbejdet med mennesker som har oplevet traumer. Mirjam har senest arbejdet med tortur og krigsoverlevere på DIGNITY Dansk Institut mod Tortur.
Du vil få psykologfaglig viden, og i dialog med Mirjam og dine kolleger i salen, vil du blive guidet og inspireret til at udvikle strategier for, hvordan man passer på sig selv og hinanden på filmholdet.
Seminaret henvender sig både til instruktører og deres producenter. Fotografer, klippere og tonemestre med flere vil også kunne få glæde af seminaret og er velkomne til at deltage.
Efter seminaret vil der være en snack og et glas i Astabar på Cinemateket, hvor dagens emne kan diskuteres videre.
Det er gratis at deltage
Tilmelding her: https://dfi.nemtilmeld.dk/158/
Kontaktpersoner:
Therese Boisen Haas
Tlf. 26256432
Mail: thereseh@dfi.dk
Ane Mandrup Pedersen
Tlf. 2027 7872
Mail: anem@dfi.dk