Danske Filminstruktørers medlemsblad TAKE udkommer to gange årligt. Bladet er et informationsblad og et debat-forum for aktuelle filmpolitiske diskussioner.

TAKE #83 – Filmforliget

En stærk filmaftale er indgået. Et bredt forlig, som kan give branchen stabilitet og forudsigelighed i en omskiftelig tid, og hvor flere af de anbefalinger, som vi i Danske Filminstruktører har peget på, er inkluderet.

I TAKE #83 går filminstruktør og temaredaktør Sebastian Cordes netop i dybden med Danske Filminstruktørers anbefalinger til filmaftalen. Blandt artiklerne i bladet kan du bl.a. læse: 

  • et interview med DFI’s direktør Claus Ladegaard om New Danish Screens fremtid
  • Jakob Stegelmanns fortælling om, hvad voksenanimation kan i interviewet ‘hvor lidt kan man egentlig lave med live action?’

Både Danske Filminstruktørers anbefalinger og Sebastian Cordes artikler og interviews har relevans for alle, der interesserer sig for filmens og kunstens vilkår og for ordnede forhold for skaberne bag film- og seriekunsten.

Som Danske Filminstruktørers forperson Rasmus Kloster Bro slår fast i sin leder til TAKE: “Vil vi have en uafhængig dansk film- og serieproduktion om fem år, må vi gøre os det klart, hvordan vi ønsker fremtiden skal se ud, og vælge at kæmpe for den igen og igen”. 

TAKE #156: Filmen in Memoriam – et sidste tilbageblik på den 7. kunstart

… hvis ikke kan fremtiden måske ende, som filminstruktør Michael Madsen skildrer den i sit kunstneriske projekt TAKE #156: Filmen in Memoriam – et sidste tilbageblik på den 7. kunstart – et kritisk og dystopisk take på filmens nuværende vilkår i år 2099. 

 

Du kan læse bladene herunder. God fornøjelse!  

 

 

Her finder du tidligere udgivelser af TAKE