Her på siden finder du fem foldere, der beskriver en instruktørs arbejde på fem forskellige produktionstyper.


Danske Filminstruktører har vi skrevet folderne for at synliggøre instruktørens arbejde mere detaljeret og konkret beskrive de arbejdsopgaver, som instruktører udfører, når vi instruerer film og tv-serier. 

 

Både for vores instruktører og vores samarbejdspartnere, håber vi, at folderne kan bruges som redskab til at konkretisere processer og forventningsafstemninger i forbindelse med arbejdet på en række produktionstyper. Det er indlysende, at hver film eller serie er forskellig, og derfor vil arbejdsbeskrivelserne skifte fra produktion til produktion.

For netop at synliggøre instruktørens arbejde, oplister folderne de konkrete arbejdsopgaver, vi som instruktører udfører, når vi instruerer. 

Find folderne i undermenuen eller herLÆS HER:

  1. Instruktørens arbejde på animerede tv- og fiktionsserier
  2. Instruktørens arbejde på dokumentar
  3. Instruktørens arbejde på seriefiktion – Konceptuerende og initierende instruktion
  4. Instruktørens arbejde – Episodeinstruktion
  5. Instruktørens arbejde på spillefilm

Folderne er forfattet af tre arbejdsgrupper (fiktion, dokumentar og animation) under ”bestyrelsen anno 2020”: Dorte Bengtson, Ida Grøn, Søren Balle, Birgitte Stærmose, Christian Bonke, Lin Alluna, Rasmus Kloster Bro, Klaus Kjeldsen og Christina Rosendahl. De har også været i høring hos en række medlemmer for at sikre os, at de afspejler det reelle arbejde, instruktøren laver. 

Rigtig god læselyst!