Brancheseminar om diversitet og repræsen-tation i dansk film

 

Foto: Filmskolen / Det Danske Filminstitut

Kom med, når Den Danske Filmskole afholder brancheseminar om diversitet og repræsentation i dansk film og tv den 16. november 2022. I samarbejde med et branchepanel bliver der set på sammen-sætningen af danske familier i fiktionen.

Er de portrætterede familier lige så brogede og forskelligartede som i virkeligheden, eller er der en tendens til, hvis et familiemedlem tilhører en minoritet, at dette bliver italesat samt temaet for filmen? Kan alle danskere genkende sig selv, når de sætter sig i biografsædet eller foran tv-skærmen? 

Sammen med Diversity Manager Fahad, Saeed, Filmskolens rektor Tine Fischer, filmkonsulent Lotte Svendson, debattør og handikapaktivist Sarah Glerup og filminstruktørerne Tone Ottilie og Patricia Bbaale Bandak ses der på, hvordan de kunstneriske kræfter forholder sig til repræsentation og diskuteres, om der er behov for en større bevidsthed om at inddrage den mangfoldighed, som virkelighedens danske familier består af, både i forhold til køn, seksualitet, etnicitet, handicap, alder og andet. 

Det sker den 16. november kl. 16-18. Køb billet her.