Christina Rosendahl er ny formand for Danske Filminstruktører

Efter et meget aktivt år som formand overlader Annette K. Olesen nu posten til filminstruktør Christina Rosendahl.  Annette K. Olesen fortsætter som politisk næstformand, og Martin Strange-Hansen fortsætter som organisatorisk næstformand.

Christina Rosendahl har siden 2008 været medlem af Danske Filminstruktørers bestyrelse, hvor hun har fungeret som næstformand. Hun er uddannet instruktør fra Super16 i 2002 og fik sit gennembrud samme år med dokumentarfilmen Stjernekigger. I 2006 debuterede hun som spillefilmsinstruktør med den prisvindende ungdomsfilm Supervoksen, hun har siden instrueret dokumentarfilm, kortfilm og TV.  Christina Rosendahl har især de senere år markeret sig i den filmpolitiske debat og fået en vigtig stemme i filmbranchen.  Hendes næste spillefilm Idealisten får premiere i 2015.

Danske Filminstruktører blev stiftet i 1956 som en interesseorganisation og blev i 1990 en egentlig fagforening og har siden kæmpet for at forbedre instruktørers vilkår og deres rettigheder. Foreningen har siden markeret sig på mange områder inden for det kulturpolitiske og har i dag omkring 400 medlemmer.

Jeg er stolt over at blive valgt som formand for Danske Filminstruktører. I år skal der forhandles filmaftale med politikerne, og dette arbejde er uhyre vigtigt for at sikre og udvikle det fantastisk stærke fundament dansk film står på. Vi vinder priser og sælger billetter. Men film er mere end det. Film inspirerer os, nedbryder tabuer og skaber nye måder at se det velkendte på. Vi har brug for disse overraskende øer i vores hverdag. Jeg vil arbejde for endnu mere overraskelse, mod og idérigdom i dansk film. Jeg tror på, at dem med idéerne forandrer verden. -Christina Rosendahl

 

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til sekretariatschef Sandra Anne Piras på tlf. nr. 26 19 90 89