Cinemateket inviterer til ‘Women Make Film’ i juni

I juni måned inviterer Cinemateket til dansk biografpremiere på instruktøren og filmkritikeren Mark Cousins storværk ‘Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema’.

Værket beskæftiger sig med de kvindelige instruktørers underbelyste betydning for filmens historie.

DFI skriver: “‘Women Make Film’ er et storværk, en maratondokumentar på 14 timer opdelt i fem blokke, om kvindernes oversete betydning for filmens historie, skabt af den nordirske instruktør og filmkritiker Mark Cousins. Cousins har skrevet mange populære bøger om filmhistorie og står bl.a. bag dokumentarfilmen ‘The Story of Film: An Odyssey’ fra 2011. Han er en gudsbenådet formidler og har med stor succes øst af sin indsigt og store kærlighed til film til en bred offentlighed af filmelskere og filmstuderende. Altid velforberedt, sansende og engageret kaster han lys på de store filmkunstnere og deres særegne stil, samt afdækker hjørner af filmhistorien, vi ikke anede fandtes. I sit arbejde med at formidle filmhistoriske emner undrede det ham, at han selv kendte så få kvindelige filminstruktører, og han indså, at deres aftryk på filmhistorien har været stærkt underbelyst. Cousins satte sig for at opveje udeladelsen ved at inkludere hele 183 kvindelige instruktører i sin nye udforskning af filmens historie i værket ‘Women Make Film’, der er opdelt i 40 kapitler.” Læs mere på DFI’s hjemmeside.

Programmet er delt op i blokke, der strækker sig fra lørdag d. 4. juni til lørdag d. 18. juni. Det kan findes nederst her på siden.

Billetsalget er åbent og kan findes via dette link.

Program:

———————–

FILMVISNINGER:

———————– 

Women Make Film: Blok 1 (kap. 1-8) (Mark Cousins, 2018)

Lørdag den 4. juni kl. 16:30

 

Women Make Film: Blok 2 (kap. 9-17) (Mark Cousins, 2018)

Søndag den 5. juni kl. 19:00

 

Women Make Film: Blok 3 (kap. 18-25) (Mark Cousins, 2018)

Lørdag den 11. juni kl. 15:30

 

Women Make Film: Blok 4 (kap. 26-34) (Mark Cousins, 2018)

Tirsdag den 14. juni kl. 20:00

 

Women Make Film: Blok 5 (kap. 35-40) (Mark Cousins, 2018)

Lørdag den 18. juni kl. 16:00