Danske Filminstruktører debatterer armslængde på Kulturmødet Mors

Torsdag d. 22. august deltager Danske Filminstruktører med en række events på Kulturmødet Mors! I en debat om armslængde i dansk kulturindhold undersøger vi, hvor grænsen går i mellem debat, som gør os alle klogere, og debat, som påvirker/skaber selvcensur i den enkelte kunstner og dermed i kunstværket.

I Danmark anses det som en positiv og demokratisk ret, at kunsten debatteres af både befolkning, beslutningstagere og kunstnere. At befolkningen har en mening om de enkelte kunstværker, og at værkerne ikke mødes af ligegyldighed. Men det kræver is i maven, når de politikere, der bestemmer over kunststøtten, angriber en kunstner og dennes værk.

Og hvad med paradokset i, at kunstnere og kulturfolk efterspørger, at flere politikere interesserer sig for kultur, og når så politikerne laver en kulturpolitik, så eftersøger kunstnerne og kulturinstitutionerne armslængden?

Debatten foregår på Folkescenen kl. 17.30 og modereres af journalist og tidligere debatredaktør på Politiken Adam Holm

I panelet deltager:

Henrik Bo – Direktør for Kultur, børn og unge, DR

NIKOLINE – rapper, instruktør & debattør

Bertel Haarder – MF for venstre & formand for Folketingets Kulturudvalg

Ulla Tofte – Direktør M/S Museet for Søfart

Nikolaj Scherfig – Manuskriptforfatter & Formand for Danske Dramatikere

Ulaa Salim – Filminstruktør

Vi præsenterer også filmfortællinger med Nils Malmros i Bio Mors kl. 14.30 https://www.facebook.com/events/618469465309722/ og en artist-talk med instruktør Rasmus kloster Bro på ’Værkstedet’ kl. 15.00. https://www.facebook.com/events/498645144221665/

Kom og lyt med hvis du deltaget i dette års Kulturmøde! Det er gratis!