Danske Filminstruktører er imod lukning af gratis fjernleje via Filmstriben i København

Danske Filminstruktører finder det meget problematisk, at Københavns Biblioteker opsiger aftalen med Filmstriben og dermed lukker for gratis fjernleje via Filmstriben i København.

Vi har derfor i dag rettet henvendelse til Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune med ønske om at omgøre denne beslutning.

Det er absurd at lukke for en platform, der stiller film af høj kvalitet gratis til rådighed for alle borgere. Store dele af indholdet er dansk og filmkunst af høj kvalitet, og netop fordi det er gratis, er det ikke forbeholdt de få, men den brede offentlighed. Med lukningen af Filmstriben fratager man dermed et bredt udsnit af borgere i København (i modsætning til resten af landet) muligheden for at opleve vigtige film, og dermed være med til at afdække, for befolkningen, den film-diversitet, som findes.

Yderligere fungerer en tjeneste som Filmstriben, som et stærkt bolværk for at udtrykke dansk film og kultur overfor de store internationale streamingtjenester, der får større og større impact. Alle undersøgelser viser, at dansk kultur er under kraftig beskydning fra udenlandske underholdnings-konglomerater og sociale medier, og kun hvis vi stiller danske og europæiske film af høj kvalitet til rådighed for danskerne, kan vi være et relevant alternativ hertil. Og for at opnå den størst mulige udbredelse, må tilbuddet være gratis for alle.

Danske Filminstruktører 7. februar 2020