FIKTIONSDAG TO-GO – save the dates

INVITATION. Filminstituttet afholder i juni tre webinarer som erstatning for den årlige FIKTIONSDAG. Hensigten er, at skabe et digitalt rum for videndeling mellem producenter, instruktører og distributører i relation til corona og den hverdag, der kommer efter. Sæt kryds i kalenderen tirsdag den 2., 9. og 16. juni kl. 9-11. Tilmeldingen åbner 25. maj, hvor det fulde program også offentliggøres.

Grundet coronakrisen er produktioner sat i stå, festivaler aflyst og biograferne lukket, ligesom usikkerheden om, hvordan det hele kan åbne igen skaber bekymringer men også inspirerende løsninger og gåpåmod. Streaming af dansk filmindhold er steget massivt, og vigtigheden af det kulturelle fællesrum og den fælles refleksion og samtale bliver stadig tydeligere i det savn, som vi mærker under fraværet.

Filminstituttet oplever et behov for, at filmbranchen kan samles om en status, videndeling og inspiration i relation til corona og den hverdag, der kommer efter. Dette er hensigten med FIKTIONSDAG TO-GO, der foregår rent digitalt og vil have temaerne: “Nye produktionsvilkår under corona”, “Publikum og distribution i en coronatid” samt “Festivaler og internationalt salg, når verden er lukket ned”.

De tre webinarer afholdes tirsdagene den 2., 9. og 16. juni kl. 9-11. Arrangementerne er lukkede og rettet mod producenter, instruktører og distributører. For at deltage skal man gratis tilmelde sig og afvente en bekræftelse. Tilmeldingen åbner 25. maj, hvor det fulde program også offentliggøres via nyhedsbrev og på dfi.dk/fiktionsdagen.