Gå-hjem-møde om digital distribution af danske dokumentarfilm

Det Danske Filminstitut og Producentforeningen inviterer til gå-hjem-møde om digital distribution af danske dokumentarfilm onsdag den 31. maj 2017 kl. 14 – 16.
 
Gå-hjem-mødet afholdes på Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, i mødelokalet Himmelskibet på 4. sal. Vi vil bruge mødet til at udveksle erfaringer, gode råd og viden om, hvad der er muligt på de digitale platforme, og vi håber at se alle, der interesserer sig for digital distribution af dokumentarfilm.

I begyndelsen af april 2017 offentliggjorde Filminstituttet og Producentforeningen en fælles rapport om dokumentarfilmens digitale markedspotentiale, og på mødet vil vi præsentere rapportens konklusioner og anbefalinger samt tage hul på det videre arbejde.
Læs hele rapporten http://www.dfi.dk/Branche_og_stoette/Nyheder-til-filmbranchen/2017/Ny-rapport-om-digital-distribution-af-dansk-dokumentarfilm.aspx

Af resumeet i starten fremgår de væsentligste anbefalinger til branchen.

Foreløbigt program for eftermiddagen
Præsentation af rapporten Digital Distribution of Danish Documentaries – konklusioner og anbefalinger.

Anbefalingerne: Signe Byrge og Vibeke Vogel, som deltog i arbejdsgruppen bag rapporten, forholder sig til de anbefalinger, som rapporten giver producenterne i deres arbejde fremadrettet med det digitale marked og lægger op til diskussion af, hvordan branchen kan styrke arbejdet med digital distribution.

Tekniske og praktiske tips og tricks: Kasper Johannesen, Dicentia, giver en teknisk gennemgang af, hvilken VOD-fil-pakker, man skal producere til, hvilke VOD tjenester, og deler sine erfaringer med digital distribution, udfordringer og muligheder, og hvordan man med fordel kan gribe opgaven an.
Databasen: I rapporten omtales ca. 25 vod-tjenester, som kan være relevante for dokumentarfilm. Birthe Møller, Producentforeningen, præsenterer en online oversigt over tjenesternes ønsker og krav til de film, som de tager ind i deres katalog. Databasen stilles til rådighed for brugerne efterfølgende.

Det er gratis at deltage, men vi beder dig tilmelde dig.
Tid: Onsdag den 31. maj kl. 14.00-16.00.
Sted: Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, Mødelokalet Himmelskibet på 4. sal.