Gratis efteruddannelse om brug af musik i film og tv

Hvad er filmmusik? Og hvilke typer musik findes der til film? Hvad kan en filmkomponist tilføre medieprojekterne – og hvad koster det at få musik på film?

Det er nogle af de spørgsmål som danske filmmagere, garvede som unge, kan få svar på af filmkomponisterne Anna Rosenkilde og Jesper Hansen samt Signe Jeppesen, Copyright Consultant fra NCB, der fortæller alt, hvad du skal vide om sammenhængen mellem musik og film, når de rejser rundt til de forskellige filmuddannelser. 

I 2½ timer, og med masser af plads til at få svar på deltagernes egne spørgsmål, vil de gennemgå en films forløb med musikken for øje, fra manuskript til færdig film, samt fortælle om hvordan samarbejdet med en filmkomponist typisk forløber og hvordan man får rettighedertil at bruge musikken. 

Foto: Josefine Skov

Foto @Emil Hassing venligst udlånt af Josefine Skov

Rundturen til uddannelserne er arrangeret af Brancheklubben for Film- og Mediekomponister, BFM i samarbejde med Nordisk Copyright Bureau, NCB.

BFM er et netværk under Koda og et af netværkets formål er at styrke dialogen med instruktører, producenter og klippere – som forløbene er målrettet. Formålet er at få en øget gensidig respekt imellem faggrupperne med et forstærket kunstnerisk udtryk for øje.

Rundturen løber fra onsdag 15. november til onsdag 22. november og programmet kan ses her.