Gratis foredrag om den anmelderroste ’Kampen om Grønland’

Onsdag den 23. september kl. 17:00 kan du opleve instruktør og filmfotograf Kenneth Sorento i Det Danske Filmstudie. Her fortæller han om tilblivelsen af den anmelderroste åbningsfilm fra årets CPH:DOX “Kampen om Grønland”. En film som har været 9 år undervejs og som har skabt fornyet debat om Grønlands selvstændighed.

Hør om Kenneths mange overvejelser og benspænd i den lange proces, det var at skabe dokumentaren. Hvordan gik han til opgaven med, at skildre en anden kultur end hans egen? Hvordan fik han inddraget de medvirkende og den grønlandske filmbranche i et tæt samarbejde på trods af den store skepsis mod danskere? Og hvordan kan man overskue både at være instruktør, fotograf med et avanceret filmkamera og tonemester med fem lydkanaler?

Grønlandske stemmer

Dokumentarfilmen følger fire unge grønlandske aktivister, som på hver deres måde ønsker forandring i deres land, men er uenige om vejen frem. Igennem dem gives et unikt indblik i Grønland i en brydningstid, hvor øens fremtid er vigtigere end nogensinde. Filmen tager ikke stilling, men præsenterer forskellige holdninger og viser et andet Grønland, end det vi normalt hører om.

“Jeg har i mange år haft en stor fascination af Grønland og Arktis.” forklarer Kenneth Sorento “Ideen til Kampen om Grønland opstod i 2011, da jeg var i gang med at forberede min deltagelse på en isbryderekspedition som filmfotograf.” Kenneth uddyber “Det undrede mig at Danmark investerede et trecifret millionbeløb i at udvide Grønlands territorie, på trods af at ingen kunne være i tvivl om at et stort flertal i Grønland ønsker selvstændighed fra Danmark.”

Bred anderkendelse

“Kampen om Grønland” var åbningsfilm på årets CPH:DOX, hvor den også var udtaget til hovedprisen. Siden har den spillet på en lang række festivaler og høstet adskillige roser i ind- og udland. Soundvenue kvitterede blandt andet med følgende: “Kampen om Grønland’ er et must-see og en tiltrængt og empatisk film om en konflikt, der berører alle danskere og grønlændere.”

Biografversionen af ”Kampen om Grønland” er tilgængelig på DR.dk

Dokumentarfilmen er produceret af Copenhagen Film Company Kort & Dok.

Læs mere om foredraget her

Tilmeld dig foredraget senest d. 22. september kl. 16 ved at sende en mail til tilmelding@filmkurser.dk