Gratis video tutorials i en corona-tid

Tid til at nørde? Seks aktører fra tv- og filmbranchen er gået sammen om at støtte produktionen af 24 undervisnings- og inspirationsvideoer. Under overskriften ‘Video tutorials i en corona-tid’ tilbyder de gratis online læring til kollegaer, som i øjeblikket går derhjemme uden mulighed for at arbejde.

Tanken er, at nu har vi en oplagt mulighed for at reflektere over, hvordan vi normalt løser opgaver og lade os inspirere til andre måder at udvikle og producere på,” forklarer instruktør og filmfotograf Kenneth Sorento. Han står bag den mest streamede film på årets CPH:DOX ’Kampen om Grønland’ og har sammen med Kort & Dokumentar Filmskolen udviklet projektet ‘Video tutorials i en corona-tid’, som nu bliver realiseret i samarbejde med Danske Filminstruktører, Dansk Journalistforbund, Dansk Filmfotograf Forbund, Film- & tv-arbejderforeningen og Producentforeningen.

Stærke bidragsydere

I løbet af de kommende uger vil de 24 video tutorials a 3-10 minutters varighed blive tilgængelige på hjemmesiden tutorials.filmkurser.dk. De præsenteres af branchefolk, som er førende indenfor hvert deres fagområde, har flere års undervisningserfaring og er karismatiske formidlere.

  • ‘Kreativ idéudvikling’ ved udviklingschef på Pineapple Roald Bergmann
  • ‘VJ-produktion’ ved instruktør og filmfotograf Kenneth Sorento
  • ‘Lav din egen dokumentar’ ved instruktør Sami Saif 
  • ’Webfilm’ ved instruktør, fotograf og klipper Casper Joel 

Vi er stolte over, at arbejdsmarkedets parter i tv- og filmbranchen står sammen om at støtte projektet”, forklarer leder af Kort Dokumentar Filmskolen Steven Changtrakul. “Vi skal huske holde sammen og hjælpe hinanden i disse tider. Vi håber derfor at initiativet vil blive taget godt imod af vores kollegaer og at videoerne vil blive delt flittigt.“

Projektets hjemmeside: tutorials.filmkurser.dk

Præsentationsvideo:

Kontakt:

Kenneth Sorento
kenneth@sorento.dk
21 92 92 71

Steven Changtrakul
steven@filmkurser.dk
31 16 30 67