HØJHUSET: Danmarks første kulturhotel

Skabt på arven efter Herning Højskole, danner HØJHUSET i Herning rammerne for et kunstnerisk refugium.

HØJHUSET er et nyt bud på, hvad der er kultur, kvalitet, minimalisme og fællesskabet. Ved at vise kultur, ved at invitere til musik, teater og kreative aktiviteter, og ved at samarbejde med og støtte dem, der skaber kulturen. Støtten sker gennem sponsorater, legater og gratis eller prisvenlige kulturevents, men mest af alt handler ‘kulturstøtten’ om, at Højhuset udlåner sine venues og gerne deltager i samarbejde om projekter, der fremmer kunst og kultur.

Det hele med øje for at støtte op om vores kulturliv, eksempelvis gennem sponsorater, legater og gratis eller prisvenlige kulturevents. Mest af alt handler ‘kulturstøtten’ om, at HØJHUSET udlåner sine venues og gerne deltager i samarbejde om projekter, der fremmer kunst og kultur.

Det betyder også, at kunstnere kan komme og bo i HØJHUSET, når de skaber deres kunst – hvad enten det er musik, kunst, film, teater eller en forfatter, der vil skrive en bog. Det sker i kulturhotellets atelier-lejligheder, som er skabt til at danne rammerne for et kunstnerisk refugium, hvor man kan fokuserer 100% på sin kunst. 

I Højhuset dyrkes det simple, det nære og det relationelle ud fra stedets ånd og historie. Med højskoleånden som omdrejningspunkt bakkes det hele op af overnatninger i de gamle, men gennemrenoverede elevværelser og et økologisk jord til bord-koncept i restauranten, som også inviterer de lokale ind til ugentlig fællesspisning. Derfor har de også deres egen landmand tilknyttet til stedet, som høster, sår og slagter alverdens råvarer til restauranten. 

Læs mere om HØJHUSET på deres hjemmeside her. 

     

Fotos: HØJHUSET