Ny formand Annette K. Olesen

Efter 3 aktive år som formand for Danske Filminstruktører overlader Martin Strange-Hansen posten til den prisvindende filminstruktør Annette K. Olesen. Martin Strange-Hansen fortsætter som organisatorisk næstformand, mens filminstruktør Christina Rosendahl indtager posten som politisk næstformand.

Annette K. Olesen, der for nylig har været aktuel i de danske biografer med sin seneste spillefilm, Skytten, har siden 2010 været medlem af Danske Filminstruktørers bestyrelse. Hun er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole i 1991 og har siden opnået stor international anerkendelse og vundet flere priser. Hun debuterede fornemt i 2002 med spillefilmen ”Små ulykker”, som blev nomineret til Guldbjørnen ved Berlin Filmfestival – ligesom ”Forbrydelser” i 2004 og ”Lille soldat” i 2008. ”Små ulykker” vandt Den Blå Engel ved samme festival for bedste europæiske film. Før sin spillefilmsdebut i 2002 arbejde Annette K. Olesen bl.a. på DR og har siden lavet både tv, undervist, skrevet og instrueret. På DR har Olesen desuden instrueret flere afsnit af TV-serien Borgen. Tilmed er Olesen en markant og vigtig stemme i den filmpolitiske debat. 

Danske Filminstruktører blev stiftet i 1956 som en interesseorganisation og blev i 1990 en egentlig fagforening og har siden kæmpet for at forbedre instruktørers vilkår og deres rettigheder. Foreningen har siden markeret sig på mange områder inden for det kulturpolitiske og har i dag 400 medlemmer.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til: 
Formand Annette K. Olesen på tlf. nr. 25 21 24 48 og 
sekretariatschef Sandra Anne Piras på tlf. nr. 26 19 90 89

 

“I en tid hvor filmbranchen og os, der skaber indholdet, står over for nogle store, vigtige forandringer og en ny virkelighed, hvor biograflærredet ikke længere er publikums eneste mulighed for at møde filmiske fortællinger, er det let at blive bange. Det er Danske filminstruktører ikke. Kunstnerisk drift har altid været defineret ved nysgerrighed frem for tryghed. Fremtiden er smuk og fuld af muligheder. Jeg ser det som min opgave at sikre, at danske filminstruktører også fremadrettet har mulighed for at fastholde det høje niveau i mødet med publikum og jeg glæder mig meget til at komme i gang.”  -Annette K. Olesen