Så er der kommet en hjælpepakke til trængte kunstnere!

Endelig kom hjælpepakken fra regeringen til de hårdt trængte kunstnere og kulturarbejdere – en hjælpepakke vi har arbejdet intenst på de seneste tre uger!

Helt kort indeholder/betyder den:

  • Hvis man har kombineret indtægt (A-indkomst/B-honorar/overskud  fra eget firma), kan man bruge denne ordning. Der er en række krav til dette – læs mere her:
  • Indtægter skal stamme fra ”kunstnerisk virksomhed” som instruktør, manuskriptforfatter m.m., men f.eks. også foredrag og undervisning 
  • Man kan få kompensation på op til 75 % af det forventede indkomsttab i perioden, dog max. 23.000 kr. per måned
  • Ordningen gælder fra 9. marts til 8. juni 2020

I Danske Filminstruktører er vi meget glade og lettede over, at regeringen og helt centrale kultur- og erhvervsordførere og særligt kulturminister Joy Mogensen, har forstået problematikken for vores medlemmer, og nu kan præsentere en kompensationsordning for kunstnere, der jonglerer med flere indkomst-typer. 

Formand Christina Rosendahl udtaler: Vi er begejstrede over, at kunstnere – som filminstruktører og manuskriptforfattere, der ernærer sig ved hjælp af en sammensat (kludetæppe)økonomi – nu også inkluderes i hjælpepakkerne og dermed kan holde skindet på næsen under corona-krisen. Vi sender en stor tak til Joy Mogensen og de partier, som har bragt vores argumenter videre til Kulturministeriet og som vedholdende har holdt på, at alle lønmodtagere skal kompenseres, ligegyldigt hvordan de sammensætter deres indtægt. Med de mange gode økonomiske tiltag, som Regeringen har præsenteret i de sidste par uger, opbygges der et tætmasket sikkerhedsnet for vores og andre kunstnerorganisationers medlemmer, der sikrer kompensation for de tabte indtægter. Stor tak til et bredt forlig i Folketinget, som er gået sammen om denne hjælpepakke!

Læs mere om den nye pakke og hvilke andre kompensationsmuligheder, der er for kunstnere under Corona-krisen her: