Stream fire instruktørsamtaler fra Kulturmødet Mors!

Kulturmødet Mors går digitalt og har et bredt og spændende program. Vi glæder os især til Kulturmødets fire instruktørsamtaler, hvor Lotte Svendsen er vært og som Danske Filminstruktører har været med til at støtte! 

Filminstruktør Amalie Næsby Fick er én af dansk films nye stjerner. Hun er kvinden bag den anmelderroste TV2-serie ”SEX”, der lod os snage i unges hemmelige liv. Snart er hun aktuel med den animerede spillefilm om Lille Allan, hvis far går ned med flaget. Amalie Næsby Fick interesserer sig for mennesker og arbejder netop nu på en spillefilm med udgangspunkt i en ung piges dagbog. I denne samtale med filmkonsulent Lotte Svendsen skal de tale om hemmeligheder, og hvorfor det er så svært at holde på dem.

Dato: Torsdag den 20. august fra kl. 19:00 – 20:00 

 

Interessen for computerspil er større end nogensinde, men hvem er udviklerne bag? Filmkonsulent Lotte Svendsen har i denne samtale inviteret spildesignerne Jonas Byrresen og Klaus Pedersen – mændene bag den prisvindende internationale spilvirksomhed Bedtime Digital Games – til en samtale, der inviterer os ind i mareridtets skræmmende mørke og jagten på dæmoner. Hvad skal der til for at skabe et succesfuldt spil i en international branche med stærk konkurrence? 

Dato: Fredag den 21. august fra kl. 19:00 – 20:00

 

Filminstruktør May el-Toukhy modtog i 2020 prisen som ”Årets instruktør” for filmen Dronningen. Hun er succesinstruktøren, som filmfolk fra hele verden bejler til. I denne samtale mødes hun med filmkonsulent Lotte Svendsen for at tale om, hvordan man skaber rum for sin vision. Og hvorfor rollemodeller er vigtige i en branche, der bugner af dygtige kvindelige filmfolk, men hvor de færreste vælger at blive instruktører. May el-Toukhy startede selv som rekvisitør på Det Kongelige Teater, men hvad skete der så? 

Dato: Lørdag den 22. august fra kl. 15:00 – 16:00

 

Filminstruktør Per Fly står bag den prisbelønnede filmtrilogi om det danske klassesamfund: Bænken (2000), Arven (2003) og Drabet (2005). De tre film handler om henholdsvis underklassen, overklassen og middelklassen. I denne samtale med filmkonsulent Lotte Svendsen skal de tale om det danske klassesamfund, og om hvorvidt kultureliten har tendens til latterliggørelse. De skal tale om reality-tv. Hvor kommer genren fra, hvordan er den opstået og hvor gør den ved vores opfattelse af verden og hinanden?  

Dato: Lørdag den 22. august fra kl. 16:30 – 17:30 

Se deres fulde program med interessante kunstnersamtaler, debatter mv. her