Tv- og filmbranchen i fælles nødråb!

I den nye medieaftale skal streamingtjenesterne forpligtes til at støtte danske film og serier

En samlet filmbranche kommer i Altingets debatindlæg med et nødråb og en opfordring til politikerne om at få indført et kulturbidrag og investeringsforpligtelse for streamingtjenester i Danmark.

 

Medafsendere af indlægget er:

Benjamin Boe Rasmussen – Dansk Skuespillerforbund, Nikolaj Scherfig – Danske Dramatikere, Jan Weincke – Danske Film Fotografer, Martin Wehding – Dansk Filmklipperselskab, Carsten Burke Kristensen – Danske Scenografer, Michael Valentin – Danske Biografer, Tine Johansen – Dansk Journalistforbund Forpersonerne – Film- og Tv-Arbejderforeningen, Jørgen Ramskov – Producentforeningen & Rasmus Kloster Bro – Danske Filminstruktører

Danske Filminstruktører mener, at vi i en global og digital verden er nødt til at sikre, at vi får fortalt vores egne historier.

Danske Filminstruktører opfordrer til at fremtidssikre dansk fortællekultur på film, tv og streaming med et kulturbidrag på 3%, suppleret af en investeringsforpligtelse for streamingtjenesterne. Hvis investeringsforpligtelsen ikke benyttes, udløser det i stedet et bidrag til Public Service Puljen.

Vi ønsker at forslaget bakkes op af et bredt politisk flertal, for medieforliget har været kastebold i et halvt årti. Nu skal vi have stabilitet i vores branche! På den måde kan Danmark, også i fremtiden, være en stor filmnation.