Udlån af kamera

Retningslinjer for brug af Solidarisk Kamera

Foreningen Danske Filminstruktører har indgået et samarbejde med Canon Danmark A/S, og råder over to Canon kamerapakker, en lydpakke samt en lyspakke, som kan lånes gratis til formål, som støtter filminstruktørers virke.

Enhver instruktør, der lever op til kravene for medlemskab hos Danske Filminstruktører (også ikke-medlemmer) kan låne kamerapakkerne. For at være berettiget til at bruge pakkerne, skal man derfor opfylde mindst 1 af nedenstående kriterier:

●  Afgang fra Den Danske Filmskole/Super16/Super8/18Frames

●  Afsluttet uddannelse fra tilsvarende anerkendte udenlandske filmskoles instruktør-/tilrettelæggerlinje

●  Instruktør på mindst 1 spillefilm/kort fiktionsfilm, som har været/er i landsdækkende distribution

●  Instruktør på mindst 1 dokumentarfilm støttet af en landsdækkende TV-station eller Det Danske Filminstitut og vist enten på en landsdækkende TV-station og/eller distribueret gennem en landsdækkende distribution

●  Instruktør på mindst 1 TV-drama, der har været vist på en landsdækkende TV-station

●  Instruktør på mindst 2 værkstedsfilm, hvoraf mindst 1 har været/er i landsdækkende distribution

●  Instruktør på mindst 1 film, der har været på en A-festival

Husk at kreditere Canon Danmark A/S og Solidarisk Kameraudlejning i rulleteksterne til dit mesterværk, når du bruger udstyret i forbindelse med udvikling eller produktion.

Brug meget gerne #solidariskkamera, #filmdir og #canonnordic på sociale medier, når du bruger kamerapakkerne og viser behind-the-scenes.

Canon Danmark vil i nogle tilfælde være interesserede i at lave pr-samarbejder med instruktører, som ønsker at være udadvendte i deres arbejde med kamerapakkerne. Det er selvfølgelig altid helt frivilligt, om man har lyst til det. Canon har ingen rettigheder til det materiale, der produceres, eller krav om markedsføring, så det vil kun være aktuelt når der er en fælles fordel i at lave et samarbejde. De vil i så fald kontakte den enkelte låner direkte.

Canon kan derudover deltage i tekniske workshops og arrangementer, i samarbejde med Danske Filminstruktører. Aftalen med Canon løber som minimum til og med 2022.

Bookings:

Herunder finder du vejledning og rammer for lån af udstyret.

Booking sker gennem en fælles kalender, som du selv skriver din booking ind i.

Sørg for at skrive hvem du er, hvad du skal bruge udstyret til og hvor lang tid du skal bruge det. Derudover SKAL du skrive kontaktinfo, så andre kan koordinere med dig. Bookings uden kontaktinfo (navn, mail og tlf.) gælder som udgangspunkt ikke.

Overvej hvor solidarisk din booking er: Er du sikker på at du skal bruge udstyret? Skal du bruge det alle de dage du har booket? Hvis ikke, så skriv det i kommentarfeltet i kalenderen. Booker du et kamera som 3. kamera, du måske vil bruge på din 4 måneders lange tur til Australien? Hvis ja, så er det måske ikke så solidarisk. Tjener du 100K på en eftermiddag? Hvis ja, så kunne du måske leje udstyr til opgaven? Osv, osv, osv.

Det tilladt at booke max 3 uger i streg. Skriv “kan lånes i perioden” ud for din kontaktinfo, hvis du på forhånd ved, at der vil være dage i din bookingperiode, hvor du ikke skal bruge udstyret, så andre der måske virkelig står og mangler et kamera i en dag eller to kan prøve lykken, mens du har kameraet hos dig.

Link til kalenderen

(Opret en Teamup-profil og opret din booking når du er logget ind. Så kan du rette i din booking, hvis du får brug for det)

Få svar på spørgsmål ved at skrive et opslag her på gruppen, eller mail til filmdirkamera@gmail.com.

Pt. er det medlemmerne Mathias Broe og Natalia Ciepiel, som organiserer tiltaget. Tiltaget er forankret i Danske Filminstruktørers bestyrelse gennem Rasmus Kloster Bro.

Meld dig gerne frivilligt, hvis du har lyst til at hjælpe til!

Teknisk info:

Pakke 1:

Canon EOS C70 kamera, inkl. 3 Canon optikker (RF 15-35mm, RF 24-70mm, RF 70-200mm), Canon Mount Adapter, Røde VideoMic, 2 x Canon batterier, Canon batterioplader, 2 x SD-kort (SanDisk V90 – 128GB, 300MB/s + Angelbird V90 – 256GB, 300MB/s) mm. Med pakken følger et Manfrotto stativ.

Pakke 2:

Canon XA40/45 Camcorder, 4K, 3 x Canon batterier, Canon batterioplader, 3 x SD-kort (SanDisk 64GB + SanDisk 128 GB + Lexar V60 – 256GB, 250MB/s), Sennheiser shotgun mikrofon, 2 x microportsæt (1 x Sony + 1 x Sennheiser), Sennheiser høretelefoner, genopladelige AA-batterier mm.

Lydpakken:

MixPre-3 sounddevice inkl. SanDisk 64GB SD-kort, Sennheiser shotgun mikrofon med boomstang og miniblimp, 2 x Sennheiser microportsæt, Sennheiser høretelefoner, ANKER Powerbank, genopladelige AA-batterier mm.

Lyspakken:

Aperture Nova P300c (300W RGBWW LED Soft Light) inkl. fjernbetjening, stativ, softbox. 

Vi administrerer kærligt, men diktatorisk, hvordan man får fingrene i udstyret og prioriterer udemokratisk og ugennemsigtigt mellem samtidige ønsker om lån. Hvis du ikke bryder dig om regimet, så råb op og kom med forslag, så finder vi en bedre løsning. Initiativet har magten og vi vil gerne være flere om at organisere.

Pt. koster det ikke noget at låne pakkerne. Derimod forventes det at du låner solidarisk. Det vil sige nyder efter behov, yder efter evne og helst afleverer til den næste i bedre stand end du fik det: Pas på udstyret, oplad batterier, tøm kort, puds linser, smør stativet (hvis du ved hvordan), donér batterier, linseklude, komprimeret luft, filtdutter til microporten, eller noget fancy udstyr til kollektivet, hvis det virkelig kører for dig.

Pakkerne overleveres fra én instruktør til den næste. Man deles om hente-/bringe-ansvaret, og medmindre andet er aftalt indbyrdes, er det den, der har booket som den næste, der henter udstyret hos den forrige. Hvis man laver indbyrdes låneaftaler udenom bookingkalenderen, er det ens eget ansvar at pakkerne er samlet inden den næste booking, så der ikke skal koordineres med flere forskellige personer om at hente udstyr flere forskellige steder.

Hvis du bliver irriteret over at modtage en rodet pakke, så overvej om du skulle rydde den op og være mega sød, fremfor at give den videre, endnu mere rodet. Skriv også gerne udstyrsønsker for fremtidens Solidarisk Kameraudlejning.

Forsikring og ansvar

Pakkerne er forsikrede, med en selvrisiko på 3042 kr. Er uheldet ude, dækker låneren selvrisikoen. Forsikringen dækker også rejser indenfor Europa. Forsikringen dækker ikke tab eller skade ved brug af udstyret monteret på drone, fly eller lignende, eller ved undervandsoptagelser.

Man er forpligtet til at læse og forstå den fulde dækningsoversigt/forsikringsoversigt, inden man låner udstyret, den ligger her: Dæknings- og forsikringsoversigt

Til hver pakke hører en indholdsliste med oversigt over pakkens indhold. Det er lånerens ansvar at sikre, at pakkens indhold stemmer overens med indholdslisten ved aflevering til den næste. Derfor: Gennemgå altid listen, inden du afleverer pakken til den næste. På den måde undgår vi at ting forsvinder eller går i stykker, uden at der er nogen, der tager ansvaret – især små, men dyre ting såsom SD-kort, da de er nemme at komme til at glemme i en brystlomme eller i en kortlæser. Indholdslisterne findes her.

Skriv her på gruppen hvis der er noget der ikke virker, så får vi det fikset. Det er i øvrigt god stil at fikse fejl, inden den næste får pakken og stå for, at ting der går i stykker eller bliver væk, bliver erstattet.

Vi garanterer ikke at alting virker og vi er ikke tech-support (men det er Youtube).

God optagelyst!