Vi sætter dokumentarfilm på landkortet på Kulturmødet Mors

Danske Filminstruktører har et særligt fokus på de kunstneriske, cinematiske dokumentarfilm på Kulturmødet Mors i år. Vi vil bringe denne dokumentarfilmgenre ud til visning på Kulturmødet og udbrede indblikket i dokumentarfilmkunsten, og bl.a. se, hvor den er forskellig fra tv-reportagen. 

De politiske medieordførere udtaler sig med mellemrum om væsentligheden af, at støtte god journalistik. Det er også vigtigt, men mange tror, at dét at støtte god journalistik i tv, er det samme som at støtte gode dokumentarfilm. Der er stor forskel på en god journalistisk dokumentar, hvor man som udgangspunkt har kilder for og imod et emne og afdækning, hvor det talte ord er den primære udtryksform, og så en god kreativ dokumentar, hvor man går ind i et univers mere eller mindre på dets præmisser og i langt højere grad kommunikerer bag om ordene, og udvikler det visuelle udtryk. 

Vores formål med dokumentarfilm på Kulturmødet er bl.a. at vise, hvad dokumentarfilm kan – netop med dette visuelle udtryk i fokus. Vi ønsker at gøre en pointe ud af, at dokumentarfilmkunsten også hører hjemme i biograferne og tale om den dybe indvirkning, som dokumentarfilmen kan have på publikum og politisk.

Det vil vi gøre på Kulturmødet med visninger af udvalgte dokumentarfilm med tilhørende talks:
 
Torsdag d. 25/8 kl. 16.30-17.50:
Visning af dokumentarfilmen Klub Kranium med efterfølgende talk af filminstruktør Frigge Fri – Modereret af Ida Grøn (Filminstruktør og bestyrelsesmedlem af Danske Filminstruktører)
 
Portræt af Frigge Fri: Frigge Fri
 
Torsdag d. 25/8 kl. 19.30-21.00:
Visning af dokumentarfilmen Moosa Lane med efterfølgende talk af instruktør Anita Mathal Hopland – Modereret af Ida Grøn (Filminstruktør og bestyrelsesmedlem af Danske Filminstruktører)
 
Portræt af Anita Mathal Hopland: Sonntag Pictures
 
Fredag d. 26/8 kl. 18.30-19.15:
Visning af dokumentarfilmen Mod De Blindes Verden med efterfølgende talk af instruktrør Julie Bezerra Madsen – Modereret af Katrine Sommer Boysen (Filmanmelder hos Jyllands-Posten)
 
Portræt af Julie Bezerra Madsen: Maria Bäck
 
Vi glæder os til at præsentere disse film og instruktører, og høre mere om tankerne og processen bag.
 
Du kan læse mere om programmet på Kulturmødet Mors her.